ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Sałatka jarzynowa ze śledziem Eweliny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rybna sałatka idealna na kolację.

Sałatka jarzynowa ze śledziem Eweliny

Składniki:

Sałatka jarzynowa ze śledziem Eweliny

 

  • 2 solone filety śledziowe
  • puszka fasolki konserwowej czerwonej
  • 3 ziemniaki
  • 2 ogórki kiszone
  • 1 cebula czerwona
  • 100 ml jogurtu naturalnego
  • łyżka majonezu
  • pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka jarzynowa ze śledziem Eweliny
Śledzia moczymy przez 2 godziny w wodzie co jakiś czas zmieniając ją. Po tym czasie osuszamy go, kroimy w paski. Dodajemy do niego odsączoną fasolę z puszki. Ziemniaki gotujemy w mundurkach, studzimy, obieramy, kroimy w kostkę. Dodajemy do śledzi i fasoli. Dokładamy tam tez pokrojony w kostkę ogórek kiszony, posiekaną drobno cebulkę, jogurt i majonez. Doprawiamy wszystko do smaku pieprzem. Mieszamy. Odstawiamy na 2 godziny do lodówki aż się przegryzie. podajemy z pieczywem.