szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Sałatka kapuściana z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Misz masz z kapusty czerwonej i białej.

Sałatka kapuściana z pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka kapuściana z pieczarkami

 

  • mały kawałeczek kapusty białej
  • kawałek kapusty czerwonej
  • 100 g pieczarek marynowanych
  • 50 g cebulek marynowanych
  • 3 duże łyżki jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka kapuściana z pieczarkami
Kapustę czerwoną i białą ścieramy na tarce o grubych oczkach, ja to robię w robocie kuchennym. Dwa rodzaje kapust przekładamy do miski. Pieczarki kroimy na ćwiartki i dodajemy do miski. Dodajemy również odcedzone z zalewy cebulki. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy jogurt naturalny i mieszamy dokładnie.
Sałatka kapuściana z pieczarkami
Kapusty ścieramy na tarce o grubych oczkach
Sałatka kapuściana z pieczarkami
Dodajemy odcedzone z zalewy cebulki marynowane
Sałatka kapuściana z pieczarkami
Pieczarki kroimy na ćwiartki i dodajemy do kapust
Sałatka kapuściana z pieczarkami
Doprawiamy sola i pieprzem i mieszamy całość