Sposób przygotowania:
Sałatka lunchowa
Pierś z kurczaka nacieramy przyprawą do gyrosa i zawijamy w folię aluminiową, wkładamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie wkładamy mięso do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 40 minut w 180 stopniach. Upieczoną pierś studzimy.
Mieszankę ryżową gotujemy wg instrukcji z opakowania i studzimy. Rzodkiewki i pomidora myjemy i osuszamy. Rzodkiewki kroimy w plasterki. Z pomidora wycinamy nasiona a resztę kroimy w kosteczkę.
Ser żółty drobno kroimy. Ostudzoną pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Do miski przekładamy ugotowaną mieszankę ryżową oraz dokładamy pokrojoną pierś z kurczaka, rzodkiewki, pomidora i ser żółty, mieszamy. Następnie dodajemy przyprawy oraz olej i ponownie mieszamy.
Mieszankę ryżową gotujemy wg instrukcji z opakowania i studzimy. Rzodkiewki i pomidora myjemy i osuszamy. Rzodkiewki kroimy w plasterki. Z pomidora wycinamy nasiona a resztę kroimy w kosteczkę.
Ser żółty drobno kroimy. Ostudzoną pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Do miski przekładamy ugotowaną mieszankę ryżową oraz dokładamy pokrojoną pierś z kurczaka, rzodkiewki, pomidora i ser żółty, mieszamy. Następnie dodajemy przyprawy oraz olej i ponownie mieszamy.