slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1012]

Sałatka lunchowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszną sałatkę z mieszanki ryżowej (ryż-vermicelli-groszek-marchew-bazylia) z chrupiącą rzodkiewką, pieczoną piersią kurczaka oraz innymi pysznymi dodatkami. Sałatka jest bardzo prosta w przygotowaniu oraz sycąca. Polecam.

Sałatka lunchowa

Składniki:

Sałatka lunchowa

 

  • 1 saszetka trendy lunch (ryż-vermicelli-groszek-marchew-bazylia)
  • 1 pojedyncza pierś z kurczaka
  • 1 łyżeczka przyprawy do gyrosa
  • pęczek rzodkiewek
  • 50 g żółtego sera
  • 1 spory pomidor
  • 1 łyżeczka soli oraz pieprzu
  • 2-3 łyżki oleju rydzowego

Sposób przygotowania:

Sałatka lunchowa
Pierś z kurczaka nacieramy przyprawą do gyrosa i zawijamy w folię aluminiową, wkładamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie wkładamy mięso do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 40 minut w 180 stopniach. Upieczoną pierś studzimy.

Mieszankę ryżową gotujemy wg instrukcji z opakowania i studzimy. Rzodkiewki i pomidora myjemy i osuszamy. Rzodkiewki kroimy w plasterki. Z pomidora wycinamy nasiona a resztę kroimy w kosteczkę.

Ser żółty drobno kroimy. Ostudzoną pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Do miski przekładamy ugotowaną mieszankę ryżową oraz dokładamy pokrojoną pierś z kurczaka, rzodkiewki, pomidora i ser żółty, mieszamy. Następnie dodajemy przyprawy oraz olej i ponownie mieszamy.