Sposób przygotowania:
Sałatka makaronowa z kaparami i oliwkami
Odsączone z zalewy kapary włóż na 10 minut do miseczki z zimną przegotowaną wodą, następnie dokładnie odsącz. Makaron ugotuj na półtwardo według wskazówek na opakowaniu. Szynkę pokrój w paseczki, ser - w słupki, paprykę - w paski, cebulę - w piórka, pomidory - na pół, ogórki - w plasterki, a jajka w cząstki.
Wszystko wymieszaj w misce z oliwkami, kaparami i posiekaną rzeżuchą.
Składniki sosu dokładnie utrzyj do uzyskania jednolitej emulsji. Następnie polej sosem sałatkę i delikatnie wymieszaj. Miskę z sałatką wstaw na godzinę do lodówki.
Wszystko wymieszaj w misce z oliwkami, kaparami i posiekaną rzeżuchą.
Składniki sosu dokładnie utrzyj do uzyskania jednolitej emulsji. Następnie polej sosem sałatkę i delikatnie wymieszaj. Miskę z sałatką wstaw na godzinę do lodówki.