Sposób przygotowania:
Sałatka makaronowa z naleśniczkami
Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, zahartować, wyłożyć na druszlak. Z jajka, mąki, mleka, soli i pieprzu zrobić ciasto i usmażyć małe naleśniki. Z sera mozzarella łyżeczką wykroić małe kuleczki. Pikle pokroić na kawałki, rzodkiewkę pokroić na ćwiartki. Miąższ z awokado pokroić w kostkę i polać sokiem z wyciśniętej cytryny. Warzywa i ser wymieszać z makaronem. Na naleśnikach ułożyć plasterki szynki, zwinąć w rulonik i pokroić w plasterki grubości 1 cm. Z oleju, soku z cytryny, soli i pieprzu zrobić sos, polać nim sałatkę i wymieszać. Na talerzu ułożyć listki sałaty lodowej, po kilka plasterków naleśniczków i sałatkę.