Sposób przygotowania:
Sałatka na 3 kolory
Kapustę pekińską kroimy w cienkie paski. Czerwoną paprykę oczyszczamy i kroimy w małą kostkę. Jabłko obieramy, oczyszczamy i siekamy w małe cząstki, a ser bałkański w średniej wielkości kostkę. Pora przecinamy na pół i drobno kroimy. Listki bazylii bardzo drobno siekamy. Winogrona przecinamy na pół, wyciągamy ziarna i dodajemy do reszty, Pomidora parzymy, obieramy ze skórki, usuwamy ziarna i kroimy w małą kostkę. Czerwoną cebulę przecinamy na pół i kroimy w cienkie pół talarki. W osobnej misce przygotowujemy sos. Wlewamy ocet balsamiczny, olej słonecznikowy, cukier, zioła prowansalskie, sól i pieprz. Dokładnie mieszamy i zalewamy nim składniki. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem. Chłodzimy w lodówce przed podaniem.