justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Sałatka na ciepło z indykiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Od razu podawać na stół lub serwować zimną.

Sałatka na ciepło z indykiem

Składniki:

Sałatka na ciepło z indykiem

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka na ciepło z indykiem
Ryż ugotować w gorącym bulionie, aż będzie miękki. W tym samym czasie filet z piersi indyka pokroić w wąskie paski, skropić sokiem z cytryny, miodem i sosem sojowym. Dodać imbir i zmiażdżony czosnek. Wszystko wymieszać. Mięso usmażyć na oleju na złoty kolor. Dodać cukinię (w kostkę) i podzielony na kawałeczki brokuł. Skropić marynatą pozostałą po marynowaniu mięsa. Smażyć około 5 minut. Ryż skropić olejem sezamowymi dodać do indyka z warzywami. Wymieszać i doprawić przyprawami do smaku. Dodać cząstki pomarańczy.