czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Sałatka na krakersach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Zwykła sałatka, ale smak niezwykły i do tego bardzo ładnie się prezentuje. Idealna na przystawkę.

Sałatka na krakersach Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Sałatka na krakersach

 

  • 3 jajka ugotowane na twardo,
  • 2 duże ugotowane ziemniaki,
  • 2 łyżki gorszku z puszki,
  • 25 dag filetu z kurczaka,
  • 3 ogórki konserwowe,
  • łyżka pikantnego ketchupu,
  • łyżeczka koncentratu pomidorowego,
  • 4 łyżki majonezu,
  • sól, pieprz,
  • sok z 1/2 cytryny,
  • krakersy.

Sposób przygotowania:

Sałatka na krakersach
Mięso umyć, ugotować w osolonej wodzie do miękkości (ok. 20min). Następnie ostudzić i pokroić w niedużą kostkę. Ziemniaki, oskubane jajka oraz ogórki konserwowe pokroić w kosteczkę. Dodać odsączony groszek oraz świeżo wyciśnięty sok z cytryny. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Połączyć z majonezem, ketchupem i koncentratem. Doprawić do smaku sola i pieprzem. Porcję sałatki nakładamy na krakersy i tak podajemy.
Sałatka na krakersach
Wszystko dokąłdnie mieszamy i nakładamy