Sposób przygotowania:
Sałatka na zimę
ZALEWA
Do garnka wlać 1 litr wody, dodać
300 g cukru, octem, solą i przyprawami.
Zalewę zagotować.
Obrać dynie ,
pokroić w kostkę, gotować 3 minuty, wyjąć na sito, przelać zimną wodą.
Włożyć dynię i zagotować.
Słoiki do marynowania wyparzyć.
Dynię wkładać do słoików
, zalać gorącą zalewą, pasteryzować 25 minut.
Do garnka wlać 1 litr wody, dodać
300 g cukru, octem, solą i przyprawami.
Zalewę zagotować.
Obrać dynie ,
pokroić w kostkę, gotować 3 minuty, wyjąć na sito, przelać zimną wodą.
Włożyć dynię i zagotować.
Słoiki do marynowania wyparzyć.
Dynię wkładać do słoików
, zalać gorącą zalewą, pasteryzować 25 minut.