Sposób przygotowania:
Sałatka na zimę z kapusty białej
Białą kapustę obrać z brzydkich wierzchnich liści, poszatkować, dodać obraną, startą na tarce ( grube oczka ) marchewkę.
Następnie dodać obraną i pokrojoną w piórka cebule i cukier dokładnie wymieszać i odstawić naokoło 2 godziny.
Wszystkie składniki na zalewę zagotować i gorącą zalewę wlać do kapusty.
Przemieszać i ostudzić.
Do wyparzonych czystych słoików wkładać ostudzoną kapustę lekko ubijając.
Słoiki dobrze zakręcić i pasteryzować około 15 - 20 min od chwili zagotowania.
Następnie dodać obraną i pokrojoną w piórka cebule i cukier dokładnie wymieszać i odstawić naokoło 2 godziny.
Wszystkie składniki na zalewę zagotować i gorącą zalewę wlać do kapusty.
Przemieszać i ostudzić.
Do wyparzonych czystych słoików wkładać ostudzoną kapustę lekko ubijając.
Słoiki dobrze zakręcić i pasteryzować około 15 - 20 min od chwili zagotowania.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
BozenaMatuszczyk
Dziękuję;)