Sposób przygotowania:
Sałatka niedzielna z tuńczykiem
Sałatę porozdzielać, umyć, osuszyć. Listki porwać na małe kawałki, ułożyć na półmisku.
Pomidory umyć, pokroić w cząstki. Cebulę obrać, pokroić na plastry, porozdzielać na krążki.Paprykę umyć, oczyścić, pokroić w krążki. Jajka pokroić w ósemki. Rybę odsączyć z zalewy, podzielić na nieduże kawałki. Wszystkie składniki dekoracyjnie poukładać na sałacie. Czosnek obrać, posiekać, wrzucić do słoiczka. Wlać 3 łyżki zalewy z ryby, oliwę i ocet, przyprawić do smaku wegetą, solą oraz pieprzem. Słoiczek ¿kręcić i potrząsać nim, aż składniki dobrze się połączą. Sałatkę polać sosem ze słoiczka.
Pomidory umyć, pokroić w cząstki. Cebulę obrać, pokroić na plastry, porozdzielać na krążki.Paprykę umyć, oczyścić, pokroić w krążki. Jajka pokroić w ósemki. Rybę odsączyć z zalewy, podzielić na nieduże kawałki. Wszystkie składniki dekoracyjnie poukładać na sałacie. Czosnek obrać, posiekać, wrzucić do słoiczka. Wlać 3 łyżki zalewy z ryby, oliwę i ocet, przyprawić do smaku wegetą, solą oraz pieprzem. Słoiczek ¿kręcić i potrząsać nim, aż składniki dobrze się połączą. Sałatkę polać sosem ze słoiczka.