czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Sałatka obiadowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Delikatna sałata masłowa, białe szparagi i tuńczyk, to połączenie idealne na lunch. Lekka sałatka w sam raz na wiosnę.

Sałatka obiadowa

Składniki:

Sałatka obiadowa

 

Sposób przygotowania:

Sałatka obiadowa
Ze szparagów odłamać zdrewniałe końcówki, łodygi obrać i wrzucić na wrzątek z dodatkiem soli i cukru na 3-4 minuty. Osączyć i wystudzić.

Sałatę umyć i liście porwać na kawałki, pomidora obrać i razem z fetą pokroić w kostkę, tuńczyka osączyć.

Wszystkie składniki delikatnie wymieszać, polać oliwą, posypać ziołami i pieprzem. Smacznego :)

Tagi:

sałatka