iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Sałatka obiadowa w marynacie octowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Sałatka w marynacie octowej wykorzystanej z pieczarków marynowanych

Sałatka obiadowa w marynacie octowej

Składniki:

Sałatka obiadowa w marynacie octowej

 

  • 5 łyżek pieczarki marynowane,
  • 1/4 szt kapusta pekińska,
  • 2 łyżki oliwa,
  • 1 szt cebula czerwona,
  • 4 łyżki marchewka marynowana,
  • 3 szt korniszony,
  • 1 łyżka musztarda francuska

 

Sposób przygotowania:

Sałatka obiadowa w marynacie octowej
Kapustę pekińską myjemy osuszamy kroimy w paseczki. Cebulę czerwoną obieramy i kroimy w kosteczkę. Do sałatki dodajemy odcedzoną pokrojoną w kosteczkę marchewkę marynowaną. Korniszona kroimy w kostkę. Pieczarki kroimy w plasterki lub kwadraty. Składniki mieszamy. Dodajemy musztardę francuską,mieszamy. Dodajemy ok 1/2 szklanki marynaty z pieczarek marynowanych. Mieszamy odstawiamy na min 1 godzinę do lodówki.Podajemy zimne.