gosia239

gosia239

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 234]

Sałatka ogórkowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Dodatek do mięs, wędlin i dania głównego

Sałatka ogórkowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka ogórkowa

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka ogórkowa
Ogórki myjemy trzemy na tarce na plasterki zasypujemy 3 łyżkami soli odkładamy na godzinę. W tym czasie kroimy lub trzemy na tarce cebulę w plasterki zasypujemy łyżką soli i odkładamy na 30 minut. Następnie przygotowujemy zalewę gotując wszystkie składniki razem. Ogórki łączymy z cebulą dokładnie łączymy, przekładamy do słoików zalewamy ugotowaną gorącą zalewą - zakręcamy. Przygotowane słoiki pasteryzujemy 15 minut. Słoiki odkładamy w zimne i chłodne miejsce.
Sałatka ogórkowa
Ogórki trzemy na plasterki zasypujemy solą
Sałatka ogórkowa
Z podanych składników na zalewę gotujemy
Sałatka ogórkowa
Leżakowane ogórki łączymy z pokrojoną cebulą
Sałatka ogórkowa
Ogórki nakładamy do słoików pasteryzujemy

Tagi:

ogórki