renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 558]

Sałatka owocowo-bakaliowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybka przekąska na drugie śniadanie.

Sałatka owocowo-bakaliowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka owocowo-bakaliowa

 

Sposób przygotowania:

Sałatka owocowo-bakaliowa
Na początek należy umyć i osuszyć owoce. Potem banana obrać i pokroić na dość grube plastry, a winogrono poprzekrawać na połówki, jeśli są pestki to pousuwać. Pokrojone owoce umieścić w salaterce, dodać suszoną żurawinę i migdały, a na końcu pokrojone figi. Wszystkie składniki razem wymieszać i spożywać sałatkę zaraz po przyrządzeniu.
Sałatka owocowo-bakaliowa
Umyte owoce pokrojone i pozbawione pestek dać do miski
Sałatka owocowo-bakaliowa
Następnie dorzucić sporą garść migdałów
Sałatka owocowo-bakaliowa
Teraz czas na suszoną żurawinę tzreba ją również dodać
Sałatka owocowo-bakaliowa
A na koniec suszone figi pokrojone i wszystko razem wymieszać

Tagi:

winogrona