Sposób przygotowania:
Sałatka z kurczakiem i ananasem
Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy, po czym kroimy w mniejsze kawałki. Przekładamy je do miski. Dodajemy do niej przyprawy oraz olej i bardzo dokładnie mieszamy. Tak przygotowane mięso odstawiamy.
Plastry ananasa osączamy z zalewy i kroimy na mniejsze cząstki. Pomidora kroimy na mniejsze kawałki, a dymkę na cienkie plasterki.
Na suchej patelni przesmażamy zamarynowanego wcześniej kurczaka. Usmażonego przekładamy na ręcznik papierowy i studzimy. Gdy mięso stygnie dodajemy je wraz z pozostałymi przygotowanymi wcześniej dodatkami.
Zawartość miski dokładnie mieszamy. Dekorujemy kwiatami rozmarynu. Przed podaniem polewamy sałatkę oliwą z oliwek wymieszaną z solą morską i białym pieprzem.
Plastry ananasa osączamy z zalewy i kroimy na mniejsze cząstki. Pomidora kroimy na mniejsze kawałki, a dymkę na cienkie plasterki.
Na suchej patelni przesmażamy zamarynowanego wcześniej kurczaka. Usmażonego przekładamy na ręcznik papierowy i studzimy. Gdy mięso stygnie dodajemy je wraz z pozostałymi przygotowanymi wcześniej dodatkami.
Zawartość miski dokładnie mieszamy. Dekorujemy kwiatami rozmarynu. Przed podaniem polewamy sałatkę oliwą z oliwek wymieszaną z solą morską i białym pieprzem.