Sposób przygotowania:
Sałatka pieczarkowa z serem żółtym
Pieczarki umyć, oczyścić, pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni z minimalną ilością oliwy z oliwek do uzyskania ciemniejszego koloru i zmiękczenia grzybów. Posypać lubczykiem, solą i pieprzem. Odstawić do ostygnięcia. W międzyczasie ugotować brokuła w wodzie z dodatkiem cukru i soli oraz jajka na twardo. Szynkę pokroić w kostkę, ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Szczypiorek umyć i posiekać. Gdy pieczarki ostygną, przesypać je do wysokiego naczynia, następnie dodać brokuła podzielonego na drobne różyczki, jajka pokrojone w kostkę oraz szynkę, ser, kukurydzę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Wszystko to wymieszać dalej z majonezem oraz solą i pieprzem. Smacznego!