Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Sałatka pieczarkowo-serowa z kukurydzą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
  • KALORIE: 170
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Sałatka smakuje naprawdę rewelacyjnie oraz doskonale sprawdzi się jako dodatek obiadowy lub samoistna przekąska.

Sałatka pieczarkowo-serowa z kukurydzą

Składniki:

Sałatka pieczarkowo-serowa z kukurydzą

 

  • 1 kg pieczarek
  • 200 g żółtego sera
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 por (biała część; średni)

Sos:

Sposób przygotowania:

Sałatka pieczarkowo-serowa z kukurydzą

Pieczarki:

Sałatka pieczarkowo-serowa z kukurydzą i sosem czo
Pieczarki należy uprzednio obrać, a następnie ugotować.

Obrane pieczarki należy ugotować w osolonej wodzie i następnie pokroić w niewielką kostkę.

Ser:

Sałatka pieczarkowo-serowa z kukurydzą i sosem czo
Żółty ser można również pokroić w drobną kostkę.

Zer zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Pozostałe składniki:

Sałatka pieczarkowo-serowa z kukurydzą i sosem czo
Zamiast pora można użyć łagodnej cebuli.

Kukurydzę należy odsączyć z zalewy, a pora pokroić w cienkie krążki.

Sos:

Sałatka pieczarkowo-serowa z kukurydzą i sosem czo
Można użyć samgo majonezu lub jogurtu naturalnego.

Majonez wymieszać z jogurtem, czosnkiem uprzednio przeciśniętym przez praskę i przyprawami. Sos dodać do reszty składników.

Sałatka:

Sałatka pieczarkowo-serowa z kukurydzą i sosem czo
Sałatka najlepiej smakuje uprzednio schłodzona.

Wszystkie składniki z sosem dokładnie wymieszać i ewentualnie doprawić do smaku.

Sałatkę schłodzić w lodówce.