Sposób przygotowania:
Sałatka pieczarkowy gyros
Fileta kroimy w kosteczkę i obficie posypujemy przyprawą do gyrosa, dokładnie mieszamy i odstawiamy na bok. Pieczarki obieramy i kroimy na ćwiartki, dorzucamy do fileta i całość ponownie mieszamy. Wrzucamy na gorącą patelnię i smażymy 5 minut, co chwilę mieszając. Opłukaną kapustę bardzo drobno kroimy i wrzucamy do miski. Dodajemy obranego i pokrojonego w ćwierć plasterki ogórka. Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w mniejsze kawałki, dorzucamy do miski. Następnie dodajemy odcedzoną z zalewy kukurydzę. Na końcu do sałatki dorzucamy usmażone mięso z pieczarkami. Całość dokładnie mieszamy. Przygotowujemy sos czosnkowy. Do miski wrzucamy śmietanę, dodajemy majonez oraz sól, pieprz i oregano. Wciskamy ząbki czosnku i całość dokładnie mieszamy. Przygotowany sos wlewamy do sałatki i ponownie mieszamy. Odstawiamy na 30 minut, żeby smaki przegryzły się. Po tym czasie sałatka gotowa jest do podania.