iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Sałatka ryżowa na zielono

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Sałatka ryżowa na zielono z ryżem i tuńczykiem

Sałatka ryżowa na zielono

Składniki:

Sałatka ryżowa na zielono

 

  • 1/2 szt cukinia młoda,
  • 1 szt cebula,
  • 1 szt ogórek,
  • szczypior,
  • 1/2 szt tuńczyk kawałki w oleju,
  • 1 woreczek ryz pełnoziarnisty,
  • Sól,
  • pieprz,
  • 1/2 szt papryka zielona

 

Sposób przygotowania:

Sałatka ryżowa na zielono
Ryz gotujemy według przepisu na opakowaniu . Po ugotowaniu studzimy . Cebulę siekamy dodajemy do zimnego ryżu . Szczypior myjemy kroimy, Paprykę zieloną myjemy osuszamy usuwamy gniazdo nasienne kroimy w kosteczkę . Cukinie młodą myjemy osuszamy nie obieramy z skórki kroimy w kosteczkę solimy i odstawiamy na chwilę . Ogórka zielonego myjemy nie obieramy i kroimy w kosteczkę . Wszystkie składniki mieszamy z sobą . Dodajemy tuńczyka . Jeszcze raz mieszamy doprawiamy pieprzem świeżo mielonym do smaku .