Sposób przygotowania:
Sałatka z kurczakiem, brzoskwiniami i awokadoETAP 1:
Pierś z kurczaka opłukujemy, osuszamy, kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawą do gyrosa i smażymy na oleju. Mięso odsączamy z nadmiaru tłuszczu za pomocą ręcznika papierowego.
ETAP 2:
Liście sałaty myjemy, osuszamy, rwiemy na kawałki.
Awokado kroimy na połówki, obieramy, usuwamy pestki, miąższ kroimy w kostkę.
ETAP 3:
Brzoskwinie odsączamy z zalewy i kroimy w kostkę.
ETAP 4:
Ser feta kroimy w kostkę.
W salaterce łączymy ze sobą sałatę, awokado, mięso z kurczaka, ser feta, brzoskwinie i pestki słonecznika.
Czosnek siekamy drobno, łączymy go z majonezem, dodajemy sól i pieprz. Tak powstały sos dodajemy do sałatki, mieszamy.