iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Sałatka ryżowa z selerem i tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Sałatka ryżowa z selerem i tuńczykiem w sosie własnym

Sałatka ryżowa z selerem i tuńczykiem

Składniki:

Sałatka ryżowa z selerem i tuńczykiem

 

  • 1 szt tunczyk w sosie wlasnym,
  • 1 szkl ryż,
  • 1/2 szt cebula,
  • 2 kawałki seler,
  • 3 szt jajka,
  • 1 łyżka majonez,
  • 1 łyżka śmietana,
  • pieprz,
  • 4 łyżki groszek zielony

 

Sposób przygotowania:

Sałatka ryżowa z selerem i tuńczykiem
Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i studzimy. Groszek konserwowy odcedzamy i dodajemy do ryżu. Cebule obieramy i siekamy , seler naciowy myjemy osuszamy i kroimy w paseczki. Tuńczyka lekko odcedzamy na sitku. Składniki mieszamy z sobą. dodajemy majonez,śmietanę i doprawiamy pieprzem świeżo mielonym. Odstawiamy na ok 20 min . Podajemy