k.tyczynski

k.tyczynski

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 57]

Sałatka ryżowa z tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Tak na prawdę proporcje możemy zmieniać wedle smaku, podane tutaj są moim ideałem.

Sałatka ryżowa z tuńczykiem

Składniki:

Sałatka ryżowa z tuńczykiem

 

Sposób przygotowania:

Sałatka ryżowa z tuńczykiem
Opłukany ryż należy ugotować na sypko, studzimy po ugotowaniu. Tuńczyka rozdrabniamy widelcem na małe kawałki,oliwki kroimy w plastry, jajka siekamy grubo i dodajemy wszystko z cebulą i natką do ryżu. Jako, że w kuchni nic nie powinno się marnować bierzemy olej, w którym był tuńczyk, dodajemy do niego olej słonecznikowy, sok z cytryny, sól pieprz, mieszamy dokładnie i polewamy sałatkę. Wszystko dokładnie łączymy ze sobą i cieszymy się smakiem. Najlepiej smakuje schłodzona.
SMACZNEGO !!!