ewasng

ewasng

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 267]

Sałatka ryżowa z tuńczykiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Pyszne plus zdrowe idealne na fajną kolację

Sałatka ryżowa z tuńczykiem

Składniki:

Sałatka ryżowa z tuńczykiem

 

  • puszka tuńczyka w kawałkach w oleju
  • 1 torebka ryżu
  • ½ puszki kukurydzy
  • sól czosnkowa
  • pieprz
  • średnia cebula
  • pół papryki czerwonej
  • zioła do sałatek
  • majonez

Sposób przygotowania:

Sałatka ryżowa z tuńczykiem
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Cebulę kroimy w drobną kostkę, paprykę również w drobną kostkę. Do ostudzonego ryżu dodajemy warzywa, tuńczyka, kukurydzę i przyprawy. Mieszamy z majonezem i chłodzimy w lodówce przez godzinę.