Sposób przygotowania:
Sałatka z jarmużem, rzodkiewką i rukolą
Jarmuż opłukać i osuszyć, pokroić drobniutko lub porwać na małe kawałki. Szczypiorek i rukolę opłukać, suszyć, szczypiorek pokroić drobno.
Paprykę umyć i pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w kostkę lub w paski. Oliwki wyjąć z zalewy i pokroić w krążki. Rzodkiewki opłukać i nie obieraną pokroić w drobną kostkę lub zetrzeć na tarce.
Wszystkie składniki ułożyć na talerzu i przyprawić ziołami ,pieprzem i polać oliwą z oliwek, skropić sokiem z cytryny i ułożyć pomidorki koktajlowe, ja dodałam ze słoiczka z domowych przetworów. podawać jako przekąskę lub dodatek do drugiego dania.
Paprykę umyć i pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w kostkę lub w paski. Oliwki wyjąć z zalewy i pokroić w krążki. Rzodkiewki opłukać i nie obieraną pokroić w drobną kostkę lub zetrzeć na tarce.
Wszystkie składniki ułożyć na talerzu i przyprawić ziołami ,pieprzem i polać oliwą z oliwek, skropić sokiem z cytryny i ułożyć pomidorki koktajlowe, ja dodałam ze słoiczka z domowych przetworów. podawać jako przekąskę lub dodatek do drugiego dania.