oliwkowa

oliwkowa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 321]

Sałatka ryżowa z ziołami.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Przed podaniem przełożyć do salaterki i udekorować ćwiartkami jajek.

Sałatka ryżowa z ziołami.

Składniki:

Sałatka ryżowa z ziołami.

 

Sposób przygotowania:

Sałatka ryżowa z ziołami.
Ryż opłukać pod bieżącą wodą, ugotować na sypko, odcedzić i odstawić. Jajka obrać i pokroić na ćwiartki. Ogórki, jabłko i cebulę pokroić w drobną kostkę. Czosnek obrać, posiekać i rozetrzeć nożem na deseczce. Połączyć śmietanę z majonezem, czosnkiem i mieszanką ziołową. Dodać sól i pieprz do smaku. Wymieszać. Do miski włożyć:ryż, ogórki, jabłko, cebulę. Zalać przygotowanym sosem i delikatnie wymieszać.