ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Sałatka ryżowo - pieczarkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybka sałatka z pożywnego ryżu

Sałatka ryżowo - pieczarkowa

Składniki:

Sałatka ryżowo - pieczarkowa

 

Sposób przygotowania:

Sałatka ryżowo - pieczarkowa
Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Odsączamy, studzimy. Pieczarki oczyszczamy, kroimy na małe kawałki, podsmażamy na rozgrzanej oliwie soląc je uprzednio odrobinę., Studzimy. Ryż mieszamy z pieczarkami, dodajemy osączoną kukurydzę oraz pokrojone z kostkę ogórki kiszone. Sałatkę doprawiamy solą i pieprzem oraz odrobiną majonezu. Smacznego.

Tagi:

ryż