Sposób przygotowania:
sałatka ryzowo -warzywna z brokułami
Ryże gotujemy w osolonej wodzie,gdy będą gotowe-studzimy . Brokuła gotujemy na parze . Cukinie myjemy suszymy ręcznikiem papierowym kroimy w kosteczkę-nie obieramy z skórki . Ogórka zielonego obieramy ,usuwamy pestki i kroimy w kosteczkę .Ogórki małosolne kroimy w kostkę .Pieczarki myjemy ,obieramy i kroimy w plasterki. Pora kroimy w cieniutkie plasterki-piórka. Wszystkie składniki mieszamy . Ugotowanego brokuła kroimy na różyczki dodajemy do sałatki . Do oliwy dodajemy sól,pieprz ,wyciśnięty czosnek , posiekaną natkę pietruszki Składniki sosu mieszamy i dodajemy do sałatki .Mieszamy sałatkę z sosem .ozdabiamy natką pietruszki .
Lady Marmolada
sakura