Sposób przygotowania:
Sałatka ser w ziołach
Zupki chińskie (sam makaron) pokruszyć, przesypać do naczynia, zalać około 500 ml wrzącej wody i odstawić, aż makaron urośnie. Kiedy makaron będzie gotowy wymieszać go z saszetkami przypraw z zupek chińskich. W międzyczasie kurczaka pokroić w drobną kostkę, przyprawić solą, pieprzem oraz 1-2 łyżkami ziół prowansalskich i wysmażyć na oleju. Następnie kukurydzę odsączyć z zalewy, pomidory pokroić w kostkę, sałatę rozdrobnić, a szczypior posiekać. Do zupek dodać wysmażone mięso bez oleju, kukurydzę, pomidory, szczypior, sałatę, a także rozgniecione ząbki czosnku, majonez oraz 1-2 łyżki ziół prowansalskich i dobrze wymieszać. Na koniec zetrzeć na tarce o małych oczkach żółty ser i posypać nim sałatkę. Odstawić w chłodne miejsce pod przykryciem.
msewka
Pisząc dwie piersi z kurczaka masz na myśli pojedyńcze czy podwójne?
Sarenka
mika85
jovi