lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Sałatka śledziowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Nie ma to jak ryba na świątecznym stole pod postacią sałatki .

Sałatka śledziowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka śledziowa

 

  • Majoez 2 łyżki na pucharek -12 łyżek na 6 porcji
  • ogórek korniszon 8 sztuk
  • cebula biała 4 sztuki
  • buraczki marynowane 200 gram
  • matias płaty 4 sztuki

Sposób przygotowania:

Sałatka śledziowa
1. Cebulę pokroiłam w kostkę. 2.Śledzia opłukałam odsączyłam z wody i pokroiłam w kostkę 3. Ogórki pokroiłam w kostkę. 4.Najpierw warstwowo wglądamy buraczki . 5.Na buraczki idzie cebula pokrojona. 6.Na cebule idzie ryba pokrojona. 7.Ogórek kroimy i kładziemy na rybę pokrojoną. 8.Na wierzchu dekorujemy majonezem i ogórkiem
Sałatka śledziowa
Cebulę kroimy drobno najlepiej w kosteczkę.
Sałatka śledziowa
Śledzia płuczemy odsączamy z wody i kroimy w kosteczkę.
Sałatka śledziowa
Korniszony kroimy w kosteczkę i odsączamy na sitku .
Sałatka śledziowa
Naklądami warstwami zaczynając od buraczków