Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Sałatka śledziowa z fasolką szparagową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Podawać z białym pieczywem.

Sałatka śledziowa z fasolką szparagową

Składniki:

Sałatka śledziowa z fasolką szparagową

 

  • 4 płaty śledziowe w zalewie estragonowej,
  • 3 średnie ugotowane w łupinach ziemniaki,
  • 10 dag ugotowanej fasolki szparagowej (może być z puszki),
  • 4 ogórki kiszone,
  • 4 łyżki gęstej kwaśnej śmietany,
  • 1 łyżka startego chrzanu (ze słoika)
  • sól i świeżo zmielony pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

Sałatka śledziowa z fasolką szparagową
Śledzie odsączyć z zalewy i pokroić na małe kawałki. Ziemniaki i ogórki obrać i pokroić w kostkę. Fasolkę pokroić na kawałki o długości ok. 1 cm. Śmietanę wymieszać z chrzanem. Doprawić solą i pieprzem. Wszystkie składniki połączyć i wymieszać .Odstawić w chłodne miejsce na min. 1 godz.