Sposób przygotowania:
Sałatka śledziowa z zielonym groszkiem
Cebulę czerwoną i zwykłą obieramy z wierzchniej warstwy. Dzielimy je na ćwiartki i kroimy w bardzo cieniutkie piórka.
Pokrojone cebule przekładamy do miski i dodajemy osączony z zalewy groszek. Filety śledziowe kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy je do miski z cebulą i groszkiem. Dodajemy majonez, przyprawiamy do smaku.
Całość dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 3-4 godziny do lodówki by sałatka się przegryzła.
Pokrojone cebule przekładamy do miski i dodajemy osączony z zalewy groszek. Filety śledziowe kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy je do miski z cebulą i groszkiem. Dodajemy majonez, przyprawiamy do smaku.
Całość dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 3-4 godziny do lodówki by sałatka się przegryzła.