Sposób przygotowania:
Sałatka śledziowo-brokułowa
Śledzie zalać zimną wodą na 30 minut, a następnie pokroić ich w kostkę. Różyczki brokułu wrzucić do gotującej się wody i gotować do miękkości, ale nie rozgotować. Po wystudzeniu pokroić ich na mniejsze kawałki.
Rzodkiewki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę i pora pokroić w kosteczkę i sparzyć gorącą wodą, a na suchej patelni uprażyć słonecznik. Wszystkie składniki razem wymieszać wraz z jogurtem i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Przed podaniem sałatkę schłodzić w lodówce.
Rzodkiewki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę i pora pokroić w kosteczkę i sparzyć gorącą wodą, a na suchej patelni uprażyć słonecznik. Wszystkie składniki razem wymieszać wraz z jogurtem i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Przed podaniem sałatkę schłodzić w lodówce.