dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1165]

Sałatka śledziowo-porowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 250
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Sałatka ze śledziami, porem i jabłkiem. Połączona z majonezem wymieszanym ze śmietaną. Idealna na postny podwieczorek lub kolacje.

Sałatka śledziowo-porowa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sałatka śledziowo-porowa

 

Sposób przygotowania:

Sałatka śledziowo-porowa
Śledzie moczymy w wodzie przez minimum pół godziny. Odsączamy i kroimy w mniejsze kawałki. Pory oczyszczamy i dokładnie płuczemy. Drobno siekamy. Jabłko obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w drobno kostkę. Całość mieszamy ze sobą. Majonez mieszamy ze śmietaną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Następnie dodajemy do sałatki i delikatnie mieszamy. Wierzch posypujemy natką pietruszki. Smacznego!
Sałatka śledziowo-porowa
Śledzie moczymy i kroimy w drobne kawałki.
Sałatka śledziowo-porowa
Oczyszczonego i wypłukanego pora drobno siekamy.
Sałatka śledziowo-porowa
Oczyszczone jabłko kroimy w drobno kostkę.