Sposób przygotowania:
Sałatka trochę wiosenna
Najpierw zajmujemy się cebulą którą kroimy w ok. pół cm plastry, posypujemy brązowym cukrem, polewamy octem balsamicznym i wstawiamy na 20 minut do lodówki. Potem dusimy ok. 5 minut dusimy z odrobiną oleju.
Sos.
Jogurt mieszamy z majonezem, przeciśniętym czosnkiem, posiekanym koperkiem, czosnkiem niedźwiedzim, młodym jęczmieniem, doprawiamy solą i pieprzem. Wstawiamy do lodówki.
Do foremek na babeczki wlewamy odrobinę oleju i rozprowadzamy, potem posypujemy lekko zmielonym siemieniem lub młodym jęczmieniem. Do każdej foremki wbijamy jajko.
Foremki wstawiamy do saganka w wodą i gotujemy kilkanaście minut, woda powinna sięgać maksymalnie do 3/4 foremek.
Kolorową sałatę i roszponkę wykładamy na talerze, rozkładamy plasterki rzodkiewek, kółeczka z cebulki, ćwiartki czosnku marynowanego i oliwki.
Na środek wykładamy ugotowane kwiaty z jajek, całość polewamy sosem.
Sos.
Jogurt mieszamy z majonezem, przeciśniętym czosnkiem, posiekanym koperkiem, czosnkiem niedźwiedzim, młodym jęczmieniem, doprawiamy solą i pieprzem. Wstawiamy do lodówki.
Do foremek na babeczki wlewamy odrobinę oleju i rozprowadzamy, potem posypujemy lekko zmielonym siemieniem lub młodym jęczmieniem. Do każdej foremki wbijamy jajko.
Foremki wstawiamy do saganka w wodą i gotujemy kilkanaście minut, woda powinna sięgać maksymalnie do 3/4 foremek.
Kolorową sałatę i roszponkę wykładamy na talerze, rozkładamy plasterki rzodkiewek, kółeczka z cebulki, ćwiartki czosnku marynowanego i oliwki.
Na środek wykładamy ugotowane kwiaty z jajek, całość polewamy sosem.
ewaeu