Sposób przygotowania:
Sałatka Uli.
Kalafior podzieliłam na różyczki, dokładnie wypłukałam i obgotowałam go w osolonym wrzątku ok.5 minut.Ostudziłam.
Ziarna słonecznika uprażyłam na suchej patelni teflonowej,aż stały się chrupkie i zrumienione.Także je ostudziłam.
Pomidory sparzyłam,obrałam ze skórki i pokroiłam w grubą kostkę.Ogórka obrałam ze skórki i pokroiłam w pół plasterki ok.3-4 mm grubości.
Fasolkę zieloną osączyłam z zalewy.
Ser feta pokroiłam w kostkę.
Oliwę z oliwek dokładnie wymieszałam z proszkiem sosu ziołowo-koperkowego.
Połączyłam delikatnie składniki sałatki z sosem i wstawiłam na 15 minut do lodówki.
Ziarna słonecznika uprażyłam na suchej patelni teflonowej,aż stały się chrupkie i zrumienione.Także je ostudziłam.
Pomidory sparzyłam,obrałam ze skórki i pokroiłam w grubą kostkę.Ogórka obrałam ze skórki i pokroiłam w pół plasterki ok.3-4 mm grubości.
Fasolkę zieloną osączyłam z zalewy.
Ser feta pokroiłam w kostkę.
Oliwę z oliwek dokładnie wymieszałam z proszkiem sosu ziołowo-koperkowego.
Połączyłam delikatnie składniki sałatki z sosem i wstawiłam na 15 minut do lodówki.