Sposób przygotowania:
Sałatka w barwach lata słodko-pikantna
Pierś z kurczaka ponacinać. Połączyć olej arachidowy i olej sezamowy i wysmarować nimi pierś z kurczaka. Rozgrzać patelnie grillową i usmażyć pierś. Pokroić na plastry. Kolendrę drobno posiekać (ja siekam bardzo drobno), łączę z pozostałymi składnikami i zmiksować razem na gładki sos. Mango obrać i pokroić w cienkie plastry. Ogórka obrać na cienkie wstążki za pomocą obieraczki do warzyw. Paprykę pokroić w paski, dymkę posiekać. Składniki włożyć do miseczki, dorzucić orzechy i polać sosem, wymieszać. Wyłożyć na talerz, na górę położyć plastry piersi, polać delikatnie sosem i posypać posiekaną dymką lub kolendrą. Smacznego.
![Sałatka w barwach lata słodko-pikantna Sałatka w barwach lata słodko-pikantna](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/salatka-w-barwach-lata-slodko-pikantna-86348.jpg)
edytaha
msewka