Sposób przygotowania:
Sałatka warstwowa gyros-kebab
Piersi płuczemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w grubą kostkę. Do mięsa dodajemy oregano, przyprawę do kebaba, oliwę z oliwek oraz sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy i smażymy do miękkości na patelni bez tłuszczu. Mięso smażymy aż się zarumieni. Usmażone mięso odstawiamy do ostygnięcia. Ostudzone mięso wykładamy na dno wysokiej miski. Na mięso wykładamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Na cebulę nakładamy warstwę majonezu. Na majonez wykładamy kukurydzę. Na kukurydzę wykładamy pokrojone w kostkę ogórki. Na ogórki nakładamy warstwę ketchupu. Na ketchup układamy poszatkowaną sałatę rzymską. Sałatkę wkładamy do lodówki na 2-3 godziny.
,,SMACZNEGO"
,,SMACZNEGO"
