Sposób przygotowania:
Salatka warstwowa z kurczakiem
Filety pokroic w kosteczke, posypac przyprawami i odstawic na 2 godziny do , lodówki, nastepnie usmazyc na lyzce masla, odsaczyc z nadmiaru wytworzonego plynu i ostudzic. Cebule, papryke (osuszyc na pomoca recznika papierowego), ogórki drobniutko posiekac, czosnek przecisnac przez praske. Oliwki pokroic w cieniutkie paseczki, pomidorki drobno pokroic, np na szóstki. Przygotowac sos czosnkowy: wymieszac dokladnie majonez z jogurtem, lekko posolic, dodac zmiazdzony czosnek i pieprz, wymieszac. Kapuste poszatkowac i wymieszac z cukrem, oliwa, sola, pieprzem, sokiem z cytryny i oregano. Kukurydze z puszki dobrze odsaczyc. W duzej, przezroczystej salaterce ukladac kolejno wasrtwami: kurczak, cebula, keczup, ogórki, kukurydza, papryka, oliwki, pomidorki koktajlowe, sos czosnkowy, i kapusta pekinska. Wstawic do lodówki na 2 godziny smakii sie przegryzly.Na zdjeciu sos czosnkowy splynal ponizej, stad wrazenie, ze stanowi nizsza warstwe :)
luna
Sarenka
msewka
Natala1210
montajka
A.B.