Sposób przygotowania:
Salatka warstwowa z kurczakiem i pekinka
Piers kurczaka umyc i osuszyc, obrac z wszelkich blonek i tluszczu, pokroic w drobna kostke, przyprawic i wrzucic na rozgrzana patelnie (smaze beztluszczowo, ale jezeli ktos chce, moze dodac np oliwe). Piersi usmazyc i schlodzic. Cebule, papryke, ogórki obrac, przemyc, osuszyc i drobniutko pokroic. Pieczarki i groszek odcedzic z puszki, grzybki drobniutko posiekac. Natke przeplukac, osuszyc i drobno pokroic. Miekka czesc kapusty pekinskiej poszatkowac i delikatnie posypac sola. W duzej salaterce ukladamy równomiernie, warstwowo: piersi kurczaka, cebule, papryke, polewamy keczupem, nastepnie kladziemy groszek, natke pietruszki, pieczarki, które posypyjemy pieprzem, warstwe majonezu i na koniec poszatkowana kapuste pekinska. Przetrzymujemy w lodówce.
jumawi
margolata
msewka
Anula