Sposób przygotowania:
Sałatka z makaronem ryżowym i grillowaną wołowiną
Przygotowania zaczynamy od przygotowania marynaty – wszystkie składniki mieszamy ze sobą w miseczce aż do momentu rozpuszczenia się miodu. Do tak przygotowanej marynaty wkładamy pokrojone na cienkie plasterki mięso. Wołowinę marynujemy minimum 1 godzinę.
Makaron przygotowujemy zgodnie z zaleceniem producenta- odcedzamy, odstawiamy.
W kubeczku mieszamy składniki sosu tj. ocet, cukier, sok wyciśnięty z 1 limonki, przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną drobno papryczkę chilli – mieszamy do momentu rozpuszczenia się cukru.
Orzeszki prażymy na suchej patelni, odstawiamy na bok. Umytego ogórka kroimy w plasterki.
Zamarynowane mięso nabijamy na patyczki do szaszłyków i grillujemy je na mocno rozgrzanym grilli po 2-4 minut z każdej strony ( w zależności od tego jak mocno mięso ma być wysmażone).
Do salaterki nakładamy makaron, układamy na nim pokrojonego ogórka, prażone orzeszki i szaszłyki z wołowiny, skrapiamy wszystko przygotowanym sosem i posypujemy listkami mięty i kolendry, serwujemy.
Smacznego.
Makaron przygotowujemy zgodnie z zaleceniem producenta- odcedzamy, odstawiamy.
W kubeczku mieszamy składniki sosu tj. ocet, cukier, sok wyciśnięty z 1 limonki, przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną drobno papryczkę chilli – mieszamy do momentu rozpuszczenia się cukru.
Orzeszki prażymy na suchej patelni, odstawiamy na bok. Umytego ogórka kroimy w plasterki.
Zamarynowane mięso nabijamy na patyczki do szaszłyków i grillujemy je na mocno rozgrzanym grilli po 2-4 minut z każdej strony ( w zależności od tego jak mocno mięso ma być wysmażone).
Do salaterki nakładamy makaron, układamy na nim pokrojonego ogórka, prażone orzeszki i szaszłyki z wołowiny, skrapiamy wszystko przygotowanym sosem i posypujemy listkami mięty i kolendry, serwujemy.
Smacznego.