izabela11111

izabela11111

Szef Kuchni
[Przepisów: 156]

sałatka warstwowa z tuńczykiem i ryżem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Smaczna, sycąca sałatka nadająca się na kolację lub nawet na imprezę.

sałatka warstwowa z tuńczykiem i ryżem

Składniki:

sałatka warstwowa z tuńczykiem i ryżem

 

  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
  • 1 torebka ryżu
  • 1 cebula biała
  • 4 jajka
  • masło
  • 30 - 40 dag sera żółtego
  • majonez
  • sól
  • szczypiorek

Sposób przygotowania:

sałatka warstwowa z tuńczykiem i ryżem
Ryż ugotuj na miękko w osolonej wodzie, ostudź. Jajka ugotuj na twardo również w osolonej wodzie. ostudź je, a następnie obierz i pokrój je w kostkę. Ser żółty zetrzyj na tarce. Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Na dnie miski, lub mniejszych miseczek układaj najpierw ryż, potem majonez, tuńczyka, posyp cebulą, zetrzyj na to twarde masło, jajka, majonez, ser żółty. Układaj warstwy, aż do wyczerpania składników. Na końcu powinien znajdować się majonez. Posyp posiekanym szczypiorkiem.