Sposób przygotowania:
Sałatka warstwowa zielono-biała
Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skorupki. Sałatę i szczaw opłukać pod bieżącą wodą i dokładnie osuszyć. Sałatę porwać w palcach na małe kawałki. Szczaw posiekać. Oba warzywa dokładnie wymieszać w misce. Jajka zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ułożyć delikatnie na dnie miski. Ogórka wyszorować i pokroić w dużą kostkę ( razem ze skórką). Ułożyć na jajkach. Oprószyć solą. Fasolę przełożyć na sitko i opłukać pod bieżącą wodą. Dokładnie odcedzić. Przełożyć do miski. Na wierzchu ułożyć mieszankę z sałaty i szczawiu.
Dressing: Do miseczki zetrzeć czosnek, dodać posiekane zioła. Wymieszać. Dodać jogurt, majonez oraz doprawić solą. Dokładnie wymieszać. Dressing nałożyć na wierzch sałatki. *przed podaniem warto sałatkę wymieszać. Smacznego!
Dressing: Do miseczki zetrzeć czosnek, dodać posiekane zioła. Wymieszać. Dodać jogurt, majonez oraz doprawić solą. Dokładnie wymieszać. Dressing nałożyć na wierzch sałatki. *przed podaniem warto sałatkę wymieszać. Smacznego!