Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Sałatka warszawska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Można udekorować gałązkami pietruszki zielonej.

Sałatka warszawska

Składniki:

Sałatka warszawska

 

  • 15 dag sera goudy
  • 20 dag mielonki wieprzowej
  • cebula
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 2-3 łyżki gęstego majonezu
  • kilka listków zielonej salaty
  • 1/2 strąka czerwonej papryki
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • sól, pieprz, pieprz cayenne

Sposób przygotowania:

Sałatka warszawska
Cebulę obrać, opłukać i drobno pokroić. Czosnek przepuścić przez praskę i rozetrzeć z solą. Ser żółty pokroić w dwu centymetrowe paski. Mielonkę wieprzową także pokroić w takie same paski jak ser żółty. Wszystkie składniki połączyć i delikatnie wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem i pieprzem cayenne. Wymieszać z majonezem. Ułożyć na liściach zielonej salaty udekorować paskami czerwonej papryki.

Tagi:

sery ser