Sposób przygotowania:
Sałatka warzywna
Kapustę poszatkować i krótko obgotować w dużej ilości osolonej wody, następnie odcedzić.Cebulę pokroić w piórka, paprykę w paseczki, a ogórki obrać i pokroić w plasterki. Pomidory najlepiej sparzyć i po obraniu ze skórki pokroić na plasterki, marchew zetrzeć na tarce z grubymi oczkami. W dużym garnku podgrzać olej i wrzucić do niego cebulę z kapusta oraz startą marchew na małym palniku dusić 10 minut i dodać paprykę z papryką dusić kolejne 5 minut teraz dodać ogórki i pomidory oraz cukier, sól i pieprz po dokładnym wymieszaniu dusić kolejne 5 minut i dolać ocet teraz wystarczy wszystko dokładnie wymieszać i przełożyć do czystych małych słoiczków, dokładnie zakręcić i gotować słoiki 10 minut od momentu zagotowania się wody po zagotowaniu słoiki odstawić do wystudzenia i po wystudzeniu i sprawdzeniu czy wszystkie na dobrze trzymają wynieść w chłodne i ciemne miejsce.