Sposób przygotowania:
Sałatka warzywnagotowanie warzyw
Jajka należy ugotować na twardo i ostudzić. Ziemniaki gotujemy do miękkości w mundurkach, ale nie powinny się rozgotować. Marchewkę obieramy i gotujemy do miękkoci. Studzimy.
krojenie i przyprawianie
Ziemniaki obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Marchewkę również kroimy w kostkę, a jajka drobno siekamy. Wszystko przekładamy do miseczki. Kukurydzę, fasolę i groszek przekładamy na sitko, aby osączyć z zalewy. Fasolę trzeba przepłukać w wodzie. Cebulę i por bardzo drobno kroimy. Przekładamy do miseczki. Dodajemy drobno pokrojone ogórki, jabłko, ziemniaki i marchewkę. Dodajemy warzywa z sitka, musztardę i majonez. Sałatkę dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
gusia1000