kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Sałatka warzywna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ziemniaki ugotować w mundurkach, lekko przestudzić, obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę. Jajka ugotować na twardo, obrać.

Sałatka warzywna

Składniki:

Sałatka warzywna

 

  • ziemniaki 4 sztuk
  • marchewka 2 sztuk
  • seler 1 mała
  • cebula 1 mały
  • ogórki kiszone 2 sztuk
  • groszek konserwowy 1/2 puszki
  • jabłko 1 małe
  • jajka 2 całe
  • majonez 1/2 małe słoika
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta

Sposób przygotowania:

Sałatka warzywna
Ziemniaki ugotować w mundurkach, lekko przestudzić, obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę. Jajka ugotować na twardo, obrać. Cebulę również obrać i tak jak jajka pokroić w drobną kostkę. Wszystkie warzywa umyć, obrać, a następnie ugotować na miękko, odcedzić i pozostawić do wystygnięcia. Groszek odsączyć na sitku. Jabłko i ogórki kiszone obrać ze skórki i razem z ugotowanymi warzywami pokroić w drobną kostkę. Całość wymieszać, dodać majonez i do smaku sól i pieprz.