Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Sałatka warzywna Danuty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sałatkę można podawać do drugiego dania i jako osobne danie.

Sałatka warzywna Danuty

Składniki:

Sałatka warzywna Danuty

 

  • 2 kostki rosołowe
  • 3 marchewki
  • 1 szt rzepa
  • 1 duża kalarepa
  • 3 łyżki oleju
  • 1/2 łyżeczki octu
  • troszkę hyzopu
  • 5 łyżek majonezu
  • 2 jajka

Sposób przygotowania:

Sałatka warzywna Danuty
Marchew, rzepę oraz kalarepę obrać, umyć, osączyć, pokroić w talarki i ugotować w bulionie do miękkości, (kostki rosołowe rozpuścić w 1 litrze wody). Po ostudzeniu dodajemy olej, kilka kropli octu i drobno pokrojone ziele hyzopu. Następnie dodać majonez, wymieszać. Jajka ugotować na twardo obrać i pokroić na krążki. Przed podaniem sałatkę ozdobić pokrojonym jajkiem.

Tagi:

jajko jajka