Sposób przygotowania:
Sałatka warzywna z sosem czosnkowym.
Warzywa umyć, sałatę starannie osączyć, liście porwać na małe kawałki. Ogórek obrać, pokroić w paseczki. Rzodkiewki i pomidory pokroić w ósemki. Z pomidorów usunąć pestki. Cebulki posiekać razem ze szczypiorkiem. Paprykę przekroić na pół, usunąć gniazdo nasienne, strąk pokroić w paseczki. Przygotowane warzywa odrobinę posolić i delikatnie wymieszać. Polać sosem, ponownie wymieszać, posypać natką pietruszki.
Przygotowanie sosu: czosnek obrać, rozetrzeć starannie ze szczyptą soli. Połączyć z pozostałymi składnikami, doprawić solą i pieprzem do smaku.
Przygotowanie sosu: czosnek obrać, rozetrzeć starannie ze szczyptą soli. Połączyć z pozostałymi składnikami, doprawić solą i pieprzem do smaku.