Sposób przygotowania:
Sałatka Wege al`a Kebab z cytrusem i sos
Na początku pomarańczę obieramy ze skórki i błonki i kroimy w kostkę. Kapustę pekińską myjemy i kroimy w plastry. Pomidora myjemy i kroimy na desce do krojenia w paski. Następnie groszek wysypujemy do miski, zalewamy go wodą na 2 minutki i odcedzamy na durszlaku. Kukurydzę przesypujemy na durszlak i polewamy wodą. Paprykę czerwoną pokrojoną w paski kroimy w średnią kosteczkę. Bierzemy miskę i po kolei wrzucamy (pomarańczę, kapustę pekińską, pomidora, groszek, kukurydzę i paprykę czerwoną), mieszamy składniki ze sobą. Następnie robimy sos. Bierzemy miseczkę i wlewamy śmietanę, mieszamy i wsypujemy sól i pieprz. Następnie czosnek zgniatamy maszynką do czosnku i wrzucamy do śmietany z solą i pieprzem. Sos gotowy. Sałatkę mieszamy, polewamy sosem czosnkowym i na koniec polewamy ketchupem. Smacznego :)